【简介】感谢网友“雕龙文库”参与投稿,这里小编给大家分享一些,方便大家学习。
高考一轮复习综合检测卷11
Ⅰ.语言知识及应用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)
Skydiving provides the greatest freedom that one can ever experience.Here I'd like to describe my first jump to you.My first jump was a part of the free fall __1__.The course had fourteen jumps,but I always remember the first one!
On the jump day,we went to the skydiving __2__ in the morning.There we studied all the necessary lessons to make a __3__ jump,including information about parachute equipment,opening the parachute,and landing __4__.We had a written __5__ at the end of the class.Fortunately,everybody passed the test.
Then we left the classroom for the preparation room.We __6__ our parachutes,altimeters,gloves and glasses.After that we got on the airplane.That was a __7__ plane—at least twenty skydivers could get on it.I became worried and frightened,__8__ I was the first one to jump.Probably I was the most nervous person.The others were relaxed and __9__ themselves by telling jokes to each other and even drinking juice.
The plane took off and flew higher and higher.The door was opened.I looked down but could see __10__ as my glasses smoked up because of the cold air.When the smoke disappeared,I found the airplane was almost __11__.All the other skydivers had already jumped! I jumped too.I __12__ the altimeter,and when it was 5,500 feet,I __13__ the parachute.It was wonderful! I flew to the drop area and landed on the ground.I was one of the successful students who didn't __14__ when landing.
That was my first jump.I was so afraid before it but I __15__ it at last.It was an unforgettable and enjoyable experience.
1.A.bookB.teacher
C.course
D.game
【解析】 根据下文“The course had fourteen jumps...”可知,此处说的是一门课程。
【答案】 C
2.A.hall
B.classroom
C.equipment
D.airplane
【解析】 根据下文“Then we left the classroom...”可知答案。
【答案】 B
3.A.usual
B.creative
C.different
D.successful
【解析】 学习这些课程是为了能够成功跳伞。
【答案】 D
4.A.surprisingly
B.freely
C.safely
D.quickly
【解析】 跳伞后要安全着陆。
【答案】 C
5.A.report B.exam
C.agreement
D.rule
【解析】 根据下文“Fortunately,everybody passed the test.”可知,课程结束之后,“我们”进行了考试。
【答案】 B
6.A.brought out
B.took away
C.gave up
D.put on
【解析】 根据上文“Then we left the classroom for the preparation room.”可知,在上飞机前“我们”做了一些准备工作,把降落伞、高度表、手套、眼镜等各种装备穿戴好。
【答案】 D
7.A.small
B.large
C.modern
D.new
【解析】 根据下文“...at least twenty skydivers could get on it.”可知,这个飞机很大,至少可以搭载20个跳伞员。
【答案】 B
8.A.but
B.and
C.for
D.so
【解析】 上下句之间在逻辑上是因果关系,“我既紧张又害怕,因为我是第一个跳伞的人”。
【答案】 C
9.A.helping
B.enjoying
C.saving
D.challenging
【解析】 根据下文“...telling jokes to each other and even drinking juice.”可知,其他人相互开着玩笑,甚至喝着果汁,很愉快。
【答案】 B
10.A.nothing
B.everything
C.something
D.anything
【解析】 根据下文“...my glasses smoked up because of the cold air.”可知,冷空气使眼镜蒙上了一层雾,“我”什么也看不到了。
【答案】 A
11.A.noisy
B.crowded
C.empty
D.broken
【解析】 根据下文“All the other skydivers had already jumped!”可知,其他跳伞员都已经先行跳下去了,机舱内几乎空了。
【答案】 C
12.A.fixed
B.changed
C.forgot
D.checked
【解析】 根据上下文语境可知,“我”通过高度计来查看高度。
【答案】 D
13.A.lost
B.threw
C.found
D.opened
【解析】 跳伞后要打开降落伞。
【答案】 D
14.A.fall
B.cry
C.run
D.sleep
【解析】 根据上下文语境可知,“我”的着陆很成功,故可知“我”在落地时没有摔倒。
【答案】 A
15.A.brought
B.made
C.failed
D.stopped
【解析】 根据文章情节可知,“我”成功地完成了跳伞,make it可表示“获得成功”。
【答案】 B
第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
Christmas Eve means a warm gettogether with friends,a candlelight dinner,or perhaps a celebration at a pub for students.But,for Cai Yingjie,16.________ unusual night has a different meaning:helping beggars and the homeless.
Cai,17.________ is a student in journalism at Tsinghua,could be found at Beijing's Wudaokou Light Railway Station that special evening.18.________ she saw an old beggar,she took the cold,rough hands of the woman with her warm,clean hands,19.________ (give) the woman some warm bread and helped her put on a pair of new gloves.
The woman was surprised for a few seconds,then burst into tears,saying “20.________ the first time I feel respected”.
Cai said,“A beggar's life is even 21.________ (hard) today.That's why I want to help them.”
They brought bread and gloves with them,and stopped to greet beggars and offer 22.________ some of the warm food.Each beggar greeted them 23.________ a look of surprise.
“I know the 24.________ (active) can't help much,but it is meant 25.________ (show) our respect and care for beggars and the homeless who have been neglected for so long,” said Sun,head of the group.
【答案】 16.the 由下文内容可知,此处表示特指。
17.who who引导定语从句。
18.When “当……的时候”用when表示。
19.gave 由全文内容知,叙述的是过去的事情,所以用过去时。
20.For for the first time“第一次……”。
21.harder 此处暗含与以前的比较,所以用比较级。
22.them 代词用于指代上文的beggars。
23.with greet...with...“用……迎接……”。
24.activity 此处为句子的主语,用名词。
25.to show be meant to do“意味着……”。
Ⅱ.阅读(共两节,满分50分)
第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
A
Eating fat foods can be bad for your health,but simply smelling their cooking smoke might be harmful,too.Scientists reported that at a meeting of the American Chemical Society in San Francisco.
Some major restaurants have already changed the way they cook as a result of the research.The findings should also help experts to develop better filtering technologies to make healthier choices in the kitchen.
People have been cooking food for more than 100,000 years.Chimneys and windows have already been around since the Dark Ages.Yet,it wasn't until the mid1990s that scientists started studying the components of cooking smoke and how that smoke might increase air pollution.
The first study on cooking smoke,carried out about 20 years ago,found that the most and the dirtiest cooking smoke came from hot hamburgers under high heat.Other foods followed far behind,including cooked French fries or baked pizza.In the new study,Kuehn and his colleagues used a new kind of equipment to examine more exactly the cooking smoke that comes out of a large variety of foods being cooked.They found that the dirtiest smoke by far came from fried chicken being cooked with peanut oil.Hot hamburgers came next.
So far,people have kept_a_watchful_eye_on the harm of breathing in cooking smoke in the world.Many researches on this subject have been carried out in many countries.As with cigarette smoke,though,the worry is that cooking smoke could get deep into our lungs,where it might cause cancer or other problems.One study in China,also more than 10 years ago,found the highest rates of lung cancer in women,even though men smoked the most cigarettes.Women did more of the cooking there,and the researchers drew a conclusion that the cooking smoke explained that.
26.What's the main idea of this passage?
A.Eating fat foods can be bad for your health.
B.Cooking smoke from fat foods can be harmful.
C.A lot of food can be harmful to people.
D.Better cooking ways are needed in kitchens.
【解析】 主旨大意题。本文主要讲述的是高脂肪食物的油烟会对人们的健康造成危害,故可知答案。
【答案】 B
27.According to the passage,we can know that ________.
A.people don't get cooking smoke out of the kitchen in the Dark Ages
B.experts have developed the best filtering technologies for kitchens
C.the components of cooking smoke were not studied until about 1995
D.all restaurants have changed their cooking ways in case of air pollution
【解析】 推理判断题。由第三段“Yet,it wasn't until the mid1990s that scientists started studying the components of cooking smoke and how that smoke might increase air pollution.”可知,直到90年代中期科学家才开始研究油烟的成分。
【答案】 C
28.According to Kuehn,the dirtiest cooking smoke comes from ________.
A.fried chicken
B.hot hamburgers
C.French fries
D.baked pizza
【解析】 细节理解题。由第四段“They found that the dirtiest smoke by far came from fried chicken being cooked with peanut oil.Hot hamburgers came next.”可知,Kuehn认为最脏的油烟来自用花生油做的炸鸡。
【答案】 A
29.The underlined phrase “kept a watchful eye on” in the fifth paragraph can be replaced by ________.
A.looked forward to
B.made up for
C.paid attention to
D.come up with
【解析】 词义猜测题。由画线短语后的句子可知,油烟问题引起了很多关注,因此很多国家就此展开了调查研究,由此可知,画线短语的意思是“关注、留心”。
【答案】 C
30.What did the researchers think caused the high rates of lung cancer of Chinese women?
A.Eating too many fat foods in their daily life.
B.Breathing in secondhand cigarette smoke.
C.Their habit of smoking cigarettes.
D.Breathing in too much cooking smoke.
【解析】 细节理解题。由第五段“Women did more of the cooking there,and the researchers drew a conclusion that the cooking smoke explained that.”可知,研究人员认为中国妇女在日常做饭的过程中吸入了大量的油烟,这可能是导致她们患癌几率大的原因。
【答案】 D
B
Today on our program,we'll answer a question from Japan.A listener named Maki would like to know if the test known as the TOEIC is popular in the United States.The TOEIC (Test of English for International Communication)tests the ability of people to communicate in the workplace using everyday English.
The Educational Testing Service (ETS) in Princeton,New Jersey,develops and administers the TOEIC.It says more than nine thousand organizations use the test in more than ninety countries.Each year the TOEIC is taken in the United States about twenty thousand times.So how popular does that make it? Well,consider that last year the test was given more than five million times worldwide.
Nonnative English speakers take the test to show their English skills.The cost of the test is set locally in each country.The TOEIC is really two tests.People can take one or both of them.While one is a paperandpencil test which tests listening and reading skills,the other test,is given on a computer,testing speaking and writing skills.Eleven questions on the computer test require speaking.Eight other questions require written answers,including an opinion essay.
We visited the ETS Web site for more information about the TOEIC.But one of the first things we saw was a warning against “phishing scams” (钓鱼欺骗) that use emails,which claim to be from the ETS,to make people lose personal information or money.Spokeswoman Christine Betaneli advises people to take the TOEIC to be suspicious of any email claiming to be from the ETS.They should be especially suspicious of emails that ask for information that they have already provided for the test.
That's the “Education Zone” for today.I'm Bob Doughty.Thank you for listening.
31.The author wrote the passage to ________.
A.show people how to take the TOEIC
B.advise more people to take the TOEIC
C.offer suggestions about taking the TOEIC
D.answer Maki's question about the TOEIC
【解析】 作者意图题。由第一段“...we'll answer a question from Japan.A listener named Maki would like to know if the test known as the TOEIC is popular in the United States.The TOEIC...”可知,作者撰写本文的目的就是为了回答Maki的问题。
【答案】 D
32.The second paragraph mainly shows us ________.
A.who takes the TOEIC
B.who holds the TOEIC
C.how popular the TOEIC is
D.how people pass the TOEIC
【解析】 细节理解题。由第二段“...more than nine thousand organizations use the test in more than ninety countries.Each year the TOEIC is taken in the United States about twenty thousand times...last year the test was given more than five million times worldwide.”不难看出,托业考试很流行。
【答案】 C
33.What information can we get from the passage?
A.Most American natives take the TOEIC.
B.People can just take the paperandpencil test.
C.It costs everyone the same money to take the TOEIC.
D.People should email the ETS to take part in the TOEIC.
【解析】 细节理解题。由第三段“Nonnative English speakers take the test to show their English skills”可知,参加托业考试的人一般是母语非英语的人;由第三段“The TOEIC is really two tests.People can take one or both of them.While one is a paperandpencil test...”可知,托业考试实际上包括两项考试,参加考试的人可以选择考两项中的任意一项或两项考试都参加;由第三段“The cost of the test is set locally in each country.”可知,各国考试费用不尽相同;而文中并未提及参加考试是否要发电子邮件。
【答案】 B
34.Which of the following will Christine Betaneli agree with?